Kurumsal Akademisi Kurulumu
İşletmeler varlıklarını sürdürebilmeleri için çevresel farkındalık geliştirip, değişime uyum sağlayabilme esnekliğini gösterebilmeliler.
Değişim sürecinin hızlandırılması ve çalışanlar tarafından benimsenmesi işletmenin bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmesine bağlıdır.
Başarılı eğitim programları planlamanın ve tasarlamanın ölçütü işletmenin hedef ve stratejileri doğrultusunda; çalışanın, ekibin ve işletmenin ihtiyaçlarına odaklı öğrenme sürecinin, doğru içerik tasarımları ve öğrenme - öğretme yöntemleri ile sistematik bir biçimde tekrarlanmasına bağlıdır.
OBAY Eğitim ve Danışmanlık olarak, İşletmeleriniz için Eğitim Akademisi Kurma, Eğitim İhtiyaç Analizi ve Yıllık Eğitim Programları Oluşturma ve Eğitim Programları İçerik Tasarımı çözümleri sunmaktayız.
Sektöre Özel Akademi Kurulumu
Öğrenme anlık bir olay olmaktan çok, uzun vadeli bir süreçtir.
Eğitim İhtiyaç Analizi ve Planlama
İçinde bulunduğumuz bilgi çağında yeni teknolojilerin gelişimiyle şirketler, en büyük kaynaklarının rekabet olduğunu fark ettiler. Şirketler için çalışanların sürekli eğitimi ise zorunlu hale geldi. Teknoloji, hız ve değişen ihtiyaçlara, sektöre ve şirket çalışanlarına uygun eğitimlerin seçilmesi verilen eğitimlerin geri dönüşümünde oldukça etkili olmaktadır.
Bir işletmenin geleceğe yönelik yatırım yapabilmesi için öncelikle öğrenen organizasyon olmayı başarması gerekiyor. Eğitim planlamasının en önemli boyutu eğitim bütçesidir. Eğitimlerin sayısı, nitelikleri, süresi, yöntemleri büyük ölçüde bütçeye bağlıdır. İşletmeni hedef ve stratejileri, büyüme eğitimine göre yıllık olarak ortalama eğitim bütçesi personel giderlerinin %5'i ile %15 arasında olmalıdır. İşletme içinde görev yapan çalışanlar bilgilerini ne kadar hızlı ve etkili güncelleyebiliyorsa işletmenin geleceği o oranda parlaktır. Eğitim planlaması yapılırken insan kaynakları tarafından eğitim ihtiyaç analizinin doğru şekilde yapılması işletmenin zaman ve maliyet kaybını azaltacak en önemli başlangıç noktasıdır.
Eğitim ihtiyacı en alt kademeden en üst kademeye kadar belirlenmeli. En üst kademeden en alt kademeye doğru iletişim ve davranış modeli ile değişim sürecinin yayılımı sağlanmalıdır.
01.
İhtiyaç Analizi
Eğitim ihtiyaç analizi yapılırken işletme içi ve işletme dışın sektör ve rakip analizleri yapıyoruz. Yılın öne çıkan trend eğitimleri ve yetkinlikler ile işletmenin ihtiyaçlarını karşılaştırıyoruz.
03.
Uygulama
Eğitimin organizasyonunun nasıl gerçekleştirileceği ile ilgili yöntemleri, eğitimin verimliliği ve etkinliğinin ölçülmesi ve değerlendirilmesiyle ilgili kriterleri belirliyoruz.
02.
Planlama
Bütçe, kaynaklar, tedarikçiler, yöntem, ölçme ve değerlendirme kriterleri ile birlikte kimlerin hangi eğitime ne zaman katılmaları gerektiğini planlıyoruz.
04.
Değerlendirme
Çalışan eğitim alıyor ama şirket bu eğitimden verim alıyor mu? Eğitimin işe yansıması takip edilmeli ve gelişim performansı yöneticileri tarafından nasıl izlenmeli. Belirlenen kriterler çerçevesinde ölçme , değerlendirme sonuçlarına göre geliştirme aksiyon planlarını oluşturuyoruz.